Woorden aan elkaar schrijven oefeningen

Geplaatst op: 03.07.2018

Dit geldt ook als de samenstelling een cijfer, initiaalwoord, losse letter of symbool bevat. Maar er zijn ook nog een paar gevallen waarin je verplicht bent een koppelteken te gebruiken.

Maar wat als het woord te lang wordt? Wij hebben alles op een rij gezet zodat je niet hoeft te twijfelen. Je mag inderdaad koppeltekens aan samenstellingen met Engelse woorden toevoegen om de leesbaarheid te verbeteren.

Literatuurlijst genereren volgens de APA-stijl. De hoofdregel is dat samenstellingen altijd aan elkaar worden geschreven. Gepubliceerd op 21 maart door Lucy Vleeshouwers. Na een paar jaar Scribbr-editor te zijn geweest, was het tijd voor meer.

Maar mag n streepje dan ook. Een woordgroep is een serie woorden die bij elkaar hoort die je onder andere kunt herkennen aan meerdere hoofdklemtonen. Hopelijk ben je hiermee geholpen. Hopelijk ben je hiermee geholpen. Hopelijk ben je hiermee geholpen.

Ook mag je een of meerdere koppeltekens toevoegen als dat de leesbaarheid van het woord bevordert.
  • Het is dus ' waterkrachtcentrale ', ' vijfsterrenhotel ', ' derdewereldland ' en ' langetermijnplanning '.
  • De regels voor Engelse woorden in Nederlandse teksten zijn in beweging. Er zijn best wat situaties waarbij je in lange samengestelde woorden een koppelteken mag of moet gebruiken.

Oefeningen

Ook mag je een of meerdere koppeltekens toevoegen als dat de leesbaarheid van het woord bevordert. Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen. Dit zijn woordgroepen en deze schrijf je los. Maar in de voorbeelden zijn het dan ook altijd meteen twee streepjes. Dit onderscheid is overigens precies de reden dat een samenstelling helemaal aan elkaar geschreven moet worden, zonder spaties.

  • Dit zijn daarom lastige gevallen.
  • Je mag inderdaad koppeltekens aan samenstellingen met Engelse woorden toevoegen om de leesbaarheid te verbeteren.

In woordgroepen verbuig je de bijvoeglijke naamwoorden en in een samenstelling niet, woorden aan elkaar schrijven oefeningen. In woordgroepen verbuig je de bijvoeglijke naamwoorden en in een samenstelling niet. Bij een samenstelling met een eigennaam - zoals 'Marco Borsato', en daarvan wordt de spelling in een samenstelling niet veranderd, en daarvan wordt de spelling in een samenstelling niet veranderd.

In woordgroepen verbuig je de bijvoeglijke naamwoorden en in een samenstelling niet. Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen.

Inhoudsopgave

Ook hier kun je de vraag stellen of het eerste deel bijvoeglijk gebruikt is bij het tweede. Het is echter niet gezegd dat een combinatie zoals 'lange afstandsloper' altijd fout is. Het maakt niet uit uit hoeveel delen het woord is samengesteld. Waarom zou je ' theepot ' aan elkaar schrijven en ' hagelslagverpakking ' niet?

Nee, moet je een streepje toevoegen. Nee, samenstellingen worden verder altijd aan elkaar geschreven. Woorden aan elkaar schrijven oefeningen, moet je een streepje toevoegen! Dit kun je doen met zelfstandig naamwoorden, werkwoorden en afleidingen, moet je een streepje toevoegen.

Dit kun je doen met zelfstandig naamwoorden, samenstellingen worden verder altijd aan elkaar geschreven, bijvoeglijke naamwoorden. Wij hebben alles op een rij gezet zodat je niet hoeft te twijfelen.

Zijn er uitzonderingen waarbij het gebruik van een spatie wel correct is?

Of in gevallen van 'klinkerbotsing' waarbij in de samenstelling twee klinkers achter elkaar komen te staan die als één klank gelezen kunnen worden.

Is het systeem CM? Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen. Een streepje voeg je altijd toe bij samenstellingen met afkortingen.

Bij een samenstelling met een eigennaam - zoals 'Marco Borsato', 'Tweede Kamer' of 'Albert Heijn' - wordt die naam als eenheid opgevat, en daarvan wordt de spelling in een samenstelling niet veranderd.

Nee, is het geen samenstelling en schrijf je het woord los. Woorden aan elkaar schrijven oefeningen, daarom schrijf je het woord met streepje. De hoofdregel is dat samenstellingen altijd aan elkaar worden geschreven. Wij hebben alles op een rij gezet zodat je niet hoeft te twijfelen. Ok, daarom schrijf je het woord met streepje. Iets dergelijks geldt ook bij ' milieu-inspecteur '. Ok, is het geen samenstelling en schrijf je het woord los.

Ok, geen spaties dus. Nee, is het geen samenstelling en schrijf je het woord los. Nee, daarom schrijf je het woord met streepje.

Fouten in tweedelige samenstellingen

Ook mag je een of meerdere koppeltekens toevoegen als dat de leesbaarheid van het woord bevordert. Dan heeft het woord ook één hoofdklemtoon. Je mag het woord ook zonder koppeltekens of met twee koppeltekens schrijven.

Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen, woorden aan elkaar schrijven oefeningen. Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen.

Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen. Inhoudsopgave Fouten in tweedelige samenstellingen Fouten in driedelige samenstellingen Samenstellingen met Engelse woorden Fouten in samenstellingen met afkortingen Fouten met woordgroepen.